Željana Zovko

Objavljeno: 26.9.2017.
Pogled.ba

​Željana Zovko razgovarala s Plenkovićem i Jandrokovićem: Podrška BiH na putu u EU

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko održala je jučer radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tijekom susreta razgovarali su o zajedničkim aktivnostima i inicijativama hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Jedna od tema razgovora bila je i podrška Bosni i Hercegovini na njezinom putu k Europskoj uniji. Izrazili su nadu da će BiH što prije odgovoriti na Upitnik Europske komisije kako bi se ostvario preduvjet za razmatranje zahtjeva za dobivanje statusa kandidata za članstvo u Uniji.

Osvrnuli su se i na govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a kojim je želio skrenuti pažnju međunarodne javnosti na važnost ispravne primjene ustavne jednakopravnosti tri konstitutivna naroda, što je preduvjet za punu funkcionalnost i stabilnost države.

Zastupnica Zovko najavila je početkom prosinca održavanje kulturnog događaja u Europskom parlamentu pod nazivom „Europska Bosna i Hercegovina: kulturna raznolikost i pomirenje“. Događaj će se održati u organizaciji hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu  i stalnog izvjestitelja za Bosnu i Hercegovinu zastupnika Cristiana Dan Prede.

“Ovaj događaj izvrsna je prilika da se prenese pozitivna poruka stavljajući u središte kulturu zemlje, njezinu raznolikost i njezin doprinos pomirenju. Kultura je najučinkovitiji alat za pomirenje u Bosni i Hercegovini i jedan od najboljih alata za prenošenje poruke europske Bosne i Hercegovine koju bismo željeli vidjeti ulaskom u EU”, istaknula je Zovko, priopćeno je.

Izvor:

Pogled.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.