Željana Zovko

Objavljeno: 20.3.2019.
Net.hr

HDZ-OVA EUROPARLAMENTARKA: ‘Ključnu ulogu u izboru Željka Komšića odigrale su Turska i Islamska zajednica’

Imali smo posjetu Erdogana godinu prije izbora i trebamo poentirati da je Turska igrala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Islamska zajednica je instruirala kako da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima, rekla je Željana Zovko

Na današnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) održana je rasprava o kratkom izvješću o izbornoj promatračkoj misiji Europskog parlamenta u Bosni i Hercegovini te druga razmjena mišljenja o Izvješću Europske komisije o Bosni i Hercegovini za 2018. godinu na kojoj je sudjelovala i HDZ-ova eurozastupnica Željana Zovko.

Govoreći o nedavno održanim izborima, zastupnica Zovko se u svom obraćanju osvrnula na strane utjecaje u BiH rekavši kako je ” krajnje vrijeme da se razmotre strani utjecaji koji su prisutni u BiH.”

 

Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima

“Imali smo posjetu Erdogana godinu prije izbora i trebamo poentirati da je Turska igrala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Islamska zajednica je instruirala kako da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, muslimanskim glasovima”, rekla je Zovko, kako prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Po njenom mišljenju, jedino rješenje za BiH federalizacija te da Hrvatska želi sve najbolje toj zemlji.

 

“U Bosni i Hercegovini živi 500 tisuća Hrvata, građana Europske unije, te nam je u interesu očuvati mir i stabilnost na granici s BiH. Europski parlament je usvojio je do sada četiri rezolucije o BiH, koje nude srednji put koji se nalazi između dva ekstrema, separatizma i unitarizma. Jedino EU rješenje za Bosnu i Hercegovinu jest srednji put, federalizacija, implementacija preporuka Europskog parlamenta, poš¡tivanje odluka Ustavnog suda kao Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma sve dok on ne bude promijenjen”, kazala je eurozastupnica Zovko.

Izvor:

Net.hr

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.