Željana Zovko

Objavljeno: 9.5.2017.
Post.hr

Otvoren EU Ured HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu

Nakon što je Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj otvoren u Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Dubrovniku, danas je otvoren i Regionalni ured u Osijeku. Otvorenju EU Ureda za informiranje EPP grupe i HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu nazočile su zastupnice u EU parlamentu Dubravka Šuica i Željana Zovko, zastupnik Ivica Tolić te saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Ivan Anušić.

Dubravka Šuica, zastupnica u EU parlamentu, naglasila je kako je potrebno imati urede diljem Hrvatske kako bi se građani upoznali s radom Europskog parlamenta i svih institucija Europske unije.

“Ovdje smo vezano za bilo kakvu informaciju uz dobivanje novaca iz Europskih fondova i za pitanja koja se tiču raznih Europskih politika. Važno je da koristimo sve šanse koje nam je pružila Europska unija iako, nažalost, to do sada nije bilo slučaj i naši građani nisu bili dovoljno informirani.” – rekla je Šuica.

Željana Zovko iz Odbora za razvoj i vanjsku politiku istaknula je kako mladi uvijek imaju otvorena vrata u njihovom uredu, a glavna veza s Bruxellesom i hrvatskim zastupnicima bit će asistentica Romana Ćosić koja će stajati na raspolaganju za sve potrebne informacije.

Predsjednik ŽO HDZ-a i kandidat za osječko-baranjskog župana Ivan Anušić izjavio je kako će se otvorenjem Regionalnog ureda u Osijeku nastaviti dosadašnja izvrsna suradnja s EU parlamentarcima.

“Hrvatski put je uvijek bio Europski put, a njime je usmjeren i moj put županije razvojem svih projekata koje smo zamislili i na kojima već radimo kroz fondove Europske unije. Zahvaljujem se što je i u Osijeku otvoren ured EU parlamentaraca koji ćemo od sada imati na raspolaganju za daljnje razvojne projekte.” – rekao je Anušić.

Izvor:

Post.hr

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.