Željana Zovko

Objavljeno: 12.9.2017.
Vecernji.ba

Potrebna aktivnija diplomacija EU-a u državama zapadnog Balkana

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, sudjelovala je na Odboru za proračunski nadzor (CONT) u razmjeni gledišta o dobrom financijskom upravljanju u politici susjedstva EU-a s Johannesom Hahnom, povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Zovko se u svojoj intervenciji osvrnula na mišljenje Odbora za vanjske poslove (AFET) o općem proračunu Europske unije za 2018., koje je usvojeno na sjednici AFET-a 31. kolovoza te je podsjetila kako je potrebno povećati sredstva IPA-e za provedbu ključnih reformi u državama zapadnog Balkana. Kazala kako je, osim dodatnih financijskih sredstava, potrebno povećati vidljivost i važnost europske politike proširenja te pozitivnih učinaka na stabilnost i sigurnost koju ona donosi.
“Smatram kako nam je potrebna aktivnija javna diplomacija EU-a i vidljivost u provedbi projekata EU-a na zapadnom Balkanu kako bi se države zapadnog Balkana mogle učinkovitije oduprijeti raznim prijetnjama, poput terorizma te eksternih utjecaja trećih neeuropskih država“, zaključila je Zovko.

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.