Željana Zovko

Objavljeno: 27.11.2017.
Hercegovina.info

Reformama osigurati da Hrvati u BiH biraju svoje predstavnike

Uz sve moje aktivnosti vezane uz BiH, zajedno s kolegom Cristianom Danom Predom, stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za BiH, te sa zastupnicom Dubravkom Šuicom, voditeljicom hrvatskoga izaslanstva EPP-a, organiziram konferenciju “Europska Bosna i Hercegovina:

Kulturna različitost i pomirenje” i izložbu o mostovima na listi svjetske baštine te tri vjerska objekta koja su obnovljena pod UNESCO-ovim pokroviteljstvom. Ovim putem pokušavamo držati fokus na BiH i pomoći joj na njezinu europskom putu koji je jedini put za stabilnost i sigurnost kako same zemlje tako i za mir i sigurnost granica EU-a – rekla je za hrvatske medije zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko govoreći o aktivnostima koje su vezane uz BiH.

– Provedba ključnih institucionalnih reformi u BiH, koja uključuje i izmjene izbornog zakonodavstva, kako bi se spriječilo brojnije narode da biraju Hrvatima njihove političke predstavnike naglašena je u posljednjoj rezoluciji na kojoj sam aktivno radila od svog dolaska, a naglašeno je i u prijašnjim rezolucijama Europskog parlamenta o BiH. Sada treba inzistirati na provedbi poruka koje je odaslao Europski parlament. Tu ne treba naknadna pamet. Sve su to rješenja koja su Europsku uniju napravila oazom mira i prosperiteta – zaključila je zastupnica Zovko te pozvala na jačanje napora na putu BiH prema EU.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.