Željana Zovko

Objavljeno: 16.6.2017.
Vecernji.ba

Usvojena rezolucija zastupnice Zovko o azerbajdžanskom novinaru Afganu Mukhtarliji

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, uoči današnje rasprave i glasovanja na plenarnoj sjednici o rezoluciji o slučaju azerbajdžanskog novinara Afgana Mukhtarlija susrela se s njegovom suprugom Leylom Mustafeyevom, prenosi HMS.
Tijekom susreta supruga Leyla Mustafeyeva detaljno je informirala zastupnike prisutne na sastanku o slučaju otmice i izrečenog tromjesečnog pritvora, koji se temelji na sumnjivoj optužnici, za njezinog muža koji je kritički pisao o vlastima u Azerbajdžanu i pritom je zatražila potporu i podršku zastupnika. Zastupnica
Zovko, koja je autorica rezolucije Europskog parlamenta, naglasila je na susretu s Leylom Mustafeyevom kako je potrebno osigurati djelovanje tihe diplomacije u slučaju azerbajdžanskog novinara, Afghana Mukhtarlija, kako bi se on, ali i svi ostali politički zatvorenici oslobodili.
„Smatram kako Azerbajdžan mora ispuniti sve svoje obveze kako bi novi sporazum i partnerstvo s Europskom unijom bilo zasnovano na zdravim temeljima i uzajamnom povjerenju. Današnje usvajanje rezolucije o slučaju Afgana Mukhtarlija nema za cilj poslati poruku kako EU namjerava prekinuti vezu i suradnju s Azerbajdžanom već ima za cilj, kao znak potpore, pomoći u pronalaženju rješenja i modela u ostvarivanju transformacije Azerbajdžana u demokratsko, inkluzivno i tolerantno društvo“, zaključila je Zovko povodom usvajanja rezolucije.

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.