Željana Zovko

Objavljeno: 18.5.2017.
Vijesti.ba

Zovko: Nema tih zidova koji će zaustaviti bijeg od mizerije i nasilja

Na današnjem plenarnom zasjedanju održanom u Strasbourgu zastupnicima u Evropskom parlamentu obratio se António Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda.

 Tijekom svog obraćanja govorio je o izbjegličkog krizi, situaciji u Siriji i Jemenu i o ulozi Europske unije u provedbi Programa održivog razvoja (Agenda 2030) koji sadrži 17 Ciljeva održivog razvoja s ciljem iskorjenjivanja siromaštva, borbe protiv neravnopravnosti i nepravde i rješavanja pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

Zastupnica Zovko, tom prigodom, izjavila je: „Današnje gostovanje Glavnog tajnika UN-a, koji je 10 godina bio na funkciji visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNCHR) nas je podsjetilo da neumorno trebamo raditi na zaštiti imigranata i izbjeglica. Moramo pomoći u borbi s migracijskim valovima i iskorjenjivanju siromaštva i zaštititi ljude od ratova i nasilja, a prvi korak ka tomu jest pronalazak trajnog rješenja na izvoru izbjegličke krize i pružanje dodatne pomoći državama primateljicama izbjeglica. Europska unija radi na implementaciji ciljeva održivog razvoja kako bi pomogla iskorijeniti siromaštvo, glavni uzrok migracija“.

„Nema tih zidova koji će zaustaviti bijeg od mizerije i nasilja,“ zaključila je Zovko

Izvor:

Vijesti.ba

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.