Željana Zovko

Objavljeno: 19.10.2017.
Prvi.tv

Zovko podržala mlade veleposlanike The One Campaign

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko primila je jučer, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u svom uredu mlade veleposlanike iz međunarodne organizacije „The One Campaign”.

Mladi veleposlanici predstavili su svoju organizaciju koja ima za krajnji cilj iskorijeniti siromaštvo u nerazvijenim zemljama, što je i jedan od UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja. Razgovarali su o problemima mladih u zemljama u razvoju, s naglaskom na obrazovanje, te su predstavili Youth Plug-In inicijativu koja okuplja afričke i europske organizacije mladih okupljene ususret Afrika-Europa summitu mladih koji će se održati od 2. do 4. listopada 2017. u Abidjanu.

U tri grada, Abidjanu, Bruxellesu i Addis Ababi mladi će razgovarati o problemima i zajedničkim izazovima s kojima se danas suočavaju kao što su siromaštvo i ograničeni pristup resursima, obrazovanje, zdravstvo i zapošljavanje, socijalna diskriminacija, nedostatak sudjelovanja u odlučivanju, izgradnji mira i procesu rješavanja sukoba.

Mladi veleposlanici zamolili su za podršku zastupnice Zovko kako bi se u proračunu Europske unije za
2018. godinu više novaca namijenilo upravo obrazovanju te programima namijenjenim zdravstvu i zapošljavanju mladih. Zovko je podržala mlade veleposlanike te je istaknula kako je upravo Europska unija najveći donator pomoći zemljama u razvoju.

Osvrnula se i na svoj posjet Abidjanu, održanom ususret Afrika – EU summita, te je još jednom naglasila mladim veleposlanicima kako i mladi u Africi žele iste prilike, a kako bi to ostvarili važno je ulagati u obrazovni sustav, cjeloživotno učenje, strukovno osposobljavanje i vještine, inovacije kako bi se što bolje pripremili za konkurentne zahtjeve na tržištu rada.

Izvor:

Prvi.tv

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.