Željana Zovko

Objavljeno: 13.3.2019.

Europski parlament usvojio Izvješće izvjestiteljice EPP-a Zovko o Sporazumu o pridruživanju s Andorom, Monakom i San Marinom

U srijedu 13. ožujka, na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu usvojeno je izvješće o preporukama EP-a za Sporazum o pridruživanju između Europske unije i Andore, Monaka i San Marina.

Amandmani, koje je Zovko uložila kao izvjestiteljica iz sjene ispred Europske pučke stranke, uvršteni su u konačni tekst.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko govorila je jučer na plenarnoj sjednici Parlamenta u Strasbourgu o ovom izvješću gdje je ukazala na to da je vrlo bitno prepoznati specifičnost veličine teritorija ove tri zemlje, što znatno utječe  na kapacitet njihovih administracija. Iz toga razloga, Zovko je predložila da se uspostavi institucionalni okvir, kojim bi se olakšala učinkovita provedba Sporazuma o pridruživanju.

Zovko je nadalje naglasila da su sve tri zemlje provele značajne reforme i uskladile svoje zakonodavstvo s EU, posebice u bankarskom i financijskom sektoru. Usvajanje Izvješća na glasovanju znak je da Europski parlament podržava dosadašnje rezultate i ohrabruje ubrzanje procesa pregovora o Sporazumu.

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.