Željana Zovko

Objavljeno: 13.2.2018.

[NAJAVA] Zovko u Sofiji na na Međuparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici (ZVSP) i Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici (ZSOP)

Sofija, 13. veljače 2018. godine – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će od 15. do 17. veljače u Sofiji na Međuparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici (ZVSP) i Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici (ZSOP).

Na konferenciji će se raspravljati o prioritetima i strategijama EU-a u području ZVSP-a i ZSOP-a, Europskoj uniji kao globalnom igraču godinu dana nakon potpisivanja Rimske deklaracije, ubrzavanju reformi s obzirom na europsku perspektivu zemalja zapadnog Balkana u EU, implementaciji globalne strategije EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku te o stanju u regiji Crnog mora.

U sklopu konferencije održat će se i radionice na temu strateške povezanosti, potom o strategiji EU-a za dunavsku regiju (EUSDR) te o odnosima EU-a i Kine na kojoj će sudjelovati zastupnica Zovko.

Na konferenciji će sudjelovati, osim zastupnika u Europskom parlamentu, predstavnici nacionalnih parlamenata svih država članica EU-a, Federica Mogherini, visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Rumen Radev, predsjednik Republike Bugarske, Boyko Borissov, premijer Republike Bugarske, Tsveta Karayancheva, predsjednica bugarskog parlamenta, Dzhema Grozdanova, predsjedateljica Odbora za vanjske poslove u bugarskom parlamentu.

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.