Željana Zovko

Objavljeno: 21.3.2017.
Bruxelles

Nošenjem različitih čarapa eurozastupnica Željana Zovko priključila se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Bruxelles, 21. ožujka 2017. – U povodu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko priključila se kampanji Svjetskog saveza mladih Europe (World Youth Alliance Europe) kojom se želi podići javna svijest i zagovarati na globalnoj razini prava, inkluzija i blagostanje osoba sa sindromom Down koje igraju važnu ulogu u našem društvu.

Globalna medijska kampanja Svjetskog saveza mladih Europe započela je 6. ožujka na društvenim mrežama pod nazivom ‘socksbattle4DS’.

U kampanju su se uključile brojne osobe iz različitih područja javnog života. Zastupnica Zovko je na svom Facebook i Twitter računu objavila fotografiju u šarenim čarapama i nominirala osobe iz javnog društvenog i političkog života da učine isto.

Medijska kampanja ‘socksbattle4DS’ završava danas, 21. ožujka. Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

Simbol obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.