Željana Zovko

Objavljeno: 3.5.2017.

Susret zastupnice Željane Zovko s Predragom Kožulom i Ljiljom Zovko

Bruxelles, 3. svibnja 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se danas s Predragom Kožulom, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajućim Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH i Ljiljom Zovko, izaslanicom u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajućom Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH). Povod susreta bio je održavanje Međuparlamentarne konferencije na temu „Javne nabave i uloga parlamenata“.

Tijekom susreta razgovarali su o napretku koji je Bosna i Hercegovina do sada ostvarila u procesu europskih integracija, ali i o nužnim promjenama koje BiH mora napraviti kako bi dobila kandidatski status i postala punopravna članica Europske unije. Izmjena Izbornog zakona, rješavanje problema javnog servisa, neusvajanje Poslovnika o radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta, ispunjavanje Upitnika Europske komisije su problemi koje BiH mora što žurnije riješiti ako želi postati dio europske obitelji.

Na kraju susreta zastupnica Zovko je istaknula važnost i veliku odgovornost zastupnika i izaslanika u Bosni i Hercegovini na putu BiH da što prije dobije kandidatski status, a kasnije i da postane punopravna članica Europske unije.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.