Željana Zovko

Objavljeno: 18.4.2018.

Usvojena rezolucija Europskog parlamenta o Globalnim sporazumima o migracijama i izbjeglicama čija je koautorica zastupnica Zovko

Na današnjem plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu usvojena je rezolucija o napretku Globalnih sporazuma UN-a za sigurne, uredne i zakonite migracije i izbjeglice čija je koautorica, u ime Europske pučke stranke, i zastupnica Zovko.

Podsjetimo, zastupnica Zovko sudjelovala je jučer na raspravi o Globalnim sporazumima UN-a na kojoj je istaknula važnost ispunjavanja globalnih obveza vezanih za migracije u pogledu zaštite života, slobode i ljudskih prava te podrška onim državama koje su primile veliki broj izbjeglica.

Isto tako, zastupnica je naglasila važnost donošenja mjera za jačanje otpornosti država koje su zahvaćene krizama, kao i donošenje sveobuhvatnih strategija za suzbijanje siromaštva i jačanja gospodarskog rasta i razvoja kao ključnih rješenja za globalne migracije.

Na današnjem plenarnom zasjedanju rezolucija Europskog parlamenta o napretku Globalnih sporazuma UN-a o migracijama i izbjeglicama usvojena je s 516 glasova za.

Priopoćenje od 17.4.2018.:

http://www.eppgroup.eu/press-release/Zovko%3A-Implementacija-reformi-tra%C5%BEi-financijska-sredstva

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.