Željana Zovko

Objavljeno: 1.7.2019.

Zastupnica u EP Željana Zovko i ove godine tradicionalno u žiriju izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Udruga za očuvanje i promociju hrvatske tradicionalne kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak ” u suradnji s hrvatskom maticom iseljenika  organizirala je 28.lipnja u Tomislavgradu 6.reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Kao i svake godine do sad, zahvaljujući svom dugogodišnjem radu s UNESCO-om na zaštiti nematerijalne baštine, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je kao član prosudbenog vijeća uz Matu Bulića, Mariju Perić, poduzetnicu iz Tomislavgrada, Jozu Pavkovića, urednika Večernjeg lista za BiH te Petra Galića, ministra znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.

Prema ocjenama prosudbenog vijeća, titula najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH pripala je Ivani Ani Vlasici iz Rumunjske. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga događaja je bio susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

 

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.