Željana Zovko

Objavljeno: 17.10.2018.

Zastupnica Željana Zovko, organizirala konferenciju u Europskom parlamentu u okviru Europske godine kulturne baštine pod nazivom „Karlovac – City Star – Europska kulturna baština“

Bruxelles, 16.listopada 2018.

U okviru Europske godine kulturne baštine, zastupnica Željana Zovko ugostila je jučer u Bruxellesu predstavnike grada Karlovca, zamjenicu gradonačelnika gospođu Andreju Navijalić, predsjednicu gradskog vijeća Marijanu Tomičić sa suradnicima te članove gradskog vijeća iz različitih klubova te upriličila prezentaciju projekta revitalizacije karlovačke starogradske jezgre. Zvijezda kao primjer održive kulturne baštine.

Glavna namjera predstavljenog projekta je revitalizacija karlovačke „Zvijezde“ – renesansnog fortifikacijskog sustava koji predstavlja jedinstven primjer fortifikacijske arhitekture 16. stoljeća u Hrvatskoj. Karlovačka Zvijezda predstavlja jedinstveni povijesni i urbani prostor te je zaštitni znak grada Karlovca.

Delegacija je na konferenciji putem prezentacije i promotivnog videa predstavila pojedinačne mjere i projekte te naglasila važnost konkretnih mjera koje će pridonijeti da se navedeni ciljevi i prioriteti realiziraju u svrhu konačne revitalizacije svih dijelova Zvijezde kao rariteta europske kulturne baštine.

Zastupnica je također naglasila kako je 2018. godina, Europska godina kulturne baštine te da je glavni cilj tog projekta potaknuti ljude na istraživanje bogatog i raznovrsnog europskog nasljedstva. Zastupnica Zovko sudjelovala je zajedno sa svojim gostima i u emisiji „Iz srca Europe“ u kojoj je prikazan i promotivni film “Karlovac – City Star.

 

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.