Željana Zovko

Objavljeno: 19.7.2019.

Zastupnica Zovko imenovana u Izaslanstvo za odnose sa BiH i Kosovom te u Izaslanstvo za odnose sa SAD-om

Na ovotjednoj plenarnoj sjednici u Europskom parlamentu u Strasbourgu izabrani su i potvrđeni sastavi međuparlamentarnih izaslanstava za novi saziv Parlamenta. Europski parlament će u 9.sazivu imati 44 međuparlamentarna izaslanstva čiji su zadaci održavanje odnosa i razmjena informacija sa zastupnicima u drugim državama, regijama i organizacijama uz promicanje temeljnih ideja i vrijednosti Europske unije.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je kao članica u Izaslanstvo za odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom (DSEE) te kao zamjenska članica u Izaslanstvo za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama( D-US).

Podsjetimo, početkom srpnja na plenarnoj sjednici u Europskom parlamentu u Strasbourgu, zastupnica Željana Zovko imenovana je u Odbor za vanjske poslove (AFET) kao punopravna članica, te u Odbor za sigurnost i obranu (SEDE) i Odbor za kulturu i obrazovanje (CULT) kao zamjenska članica. Zastupnica Zovko je također imenovana zamjenicom koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke u AFET-u.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.