Željana Zovko

Objavljeno: 26.2.2019.

Zastupnica Zovko organizirala konferenciju u Europskom parlamentu pod nazivom :“ Povijesna baština i kulturno naslijeđe grada Kaštela“

U organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko danas se u Europskom parlamentu održala konferenciju pod nazivom”Povijesna baština i kulturno naslijeđe grada Kaštela.” Konferencija je organizirana u okviru posjete predstavnika  mladeži HDZ-a i HDZ-a BiH iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine povodom čega je upriličena rasprava i prezentacija održive povijesne i kulturne baštine grada Kaštela.

 

U uvodnom obraćanju prisutnima su se obratili predsjednik mladeži HDZ-a  Kaštela, Stipe Ljubičić i zastupnica Željana Zovko. Uz njih, povijesnu baštinu grada Kaštela su predstaviti i Antonija Crnjak, magistrica povijesti umjetnosti, Julijana Ljubičić, tajnica mladeži HDZ-a Kaštela, Marija Jurić, govoreći o povijesti turizma grada, te kao moderator panela pročelnik Konzervatorskog odjela Split, dr.sc. Radoslav Bužančić.

 

Nastavno na već organizirane konferencije koje je u svom mandatu zastupnica Željana Zovko upriličila u Europskom parlamentu te u protekle dvije godine predstavila povijesnu baštinu Trogira, Splita, Karlovca te kulturnu i povijesnu baštinu naroda u Bosni i Hercegovini ovo je zaključna konferencija kojom se valorizira povijesna i kulturna baština Republike Hrvatske.

 

Povodom današnje konferencije održano je i snimanje  “Iz srca Europe”, u Europskom parlamentu posvećeno posjetiteljima te povijesnoj baštini i kulturnom naslijeđu grada Kaštela.

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.