Željana Zovko

Objavljeno: 8.7.2019.

Zastupnica Zovko sudjelovala na otvaranju manifestacije ” Dani sv. Nikole Tavelića ” u Tomislavgradu

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u petak je sudjelovala na svečanom otvaranju desetodnevne manifestacije “Dani sv.Nikole Tavelića ” koja se svake godine tradicionalno održava u Tomislavgradu.

Ovogodišnja manifestacija započela je Svetom misom koju je u tomislavgradskoj spomen-bazilici predvodio župnik fra Slaven Brekalo. Nakon toga je u Gradskoj galeriji otvorena izložba pok.umjetnika Virgilija Nevjestića ” Hommage Virgiliju Nevjestiću” povodom desete obljetnice njegove smrti. Izložbu je otvorila Vesna Jurić Bulatović iz zagrebačkoga Muzeja za umjetnost i obrt, a u ime organizatora okupljene je pozdravila ravnateljica KIC-a Danijela Papić koja je naglasila kako je Virgilije Nevjestić volio i proslavio svoj grad. U ime obitelji Nevistić okupljene je pozdravio Ikan Nevistić. Prisutnima se obratio i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin koji je naglasio kako se pok. umjetnik Nevjestić nikad nije odrekao svojih korijena, a što je vidljivo iz njegovih djela.

Uz prigodan glazbeni program, posjetitelji su imali priliku vidjeti više od 60 Virgilijevih djela iz obiteljske ostavštine.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.