Željana Zovko

Objavljeno: 14.7.2020.

Zastupnica Zovko uputila čestitke nadbiskupu Kutleši i biskupu Paliću

Bruxelles, 14. srpnja 2020.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko uputila je čestitke nadbiskupu koadjutoru splitsko-makarskom Draženu Kutleši i mostarsko-duvanjskom i apostolskom administratoru Trebinjsko-mrkanske biskupije biskupu Petru Paliću povodom njihova imenovanja na nove crkvene dužnosti. Čestitke možete pročitati u nastavku:

 

Čestitka novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru splitsko-makarskom Draženu Kutleši:

Preuzvišeni Oče nadbiskupe,

koristim ovu priliku da Vam uputim najiskrenije čestitke povodom imenovanja za nadbiskupa koadjutora Splitsko-makarske nadbiskupije. Kroz svoju dugogodišnju službu pokazali ste se kao pravi primjer istinske kršćanske posvećenosti i ustrajnosti u vjeri. Kao budući nasljednik nadbiskupa mons. Barišića uvjerena sam kako će te kroz svoju službu, na zadovoljstvo svih vjernika, nastaviti tradiciju svojih prethodnika te raditi na promicanju kršćanskog nauka, jačanju vjere i zajedništva svih Vaših vjernika.

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u obavljanju nove službe te da Vas prati Božji blagoslov!

Uz izraze dubokog poštovanja,

Željana Zovko,

zastupnica u Europskom parlamentu

 

Čestitka novoimenovanom biskupu mostarsko-duvanjskom i apostolskom administratoru Trebinjsko-mrkanske biskupije Petru Paliću:

Preuzvišeni Oče biskupe,

s velikom radošću sam primila vijest da Vas je Papa Franjo imenovao novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije. Kroz svoju crkvenu službu pokazali ste snagu, hrabrost i odlučnost u širenju kršćanske vjere i snalaženja s brojnim izazovima koje Crkva doživljava. Sigurna sam da će te i u novoj ulozi nastaviti jednako velikodušno i požrtvovno promicati nauku Crkve i pastoralnog služenja na dobrobit svih vjernika u Bosni i Hercegovini i aktivno raditi na jačanju njihovog kršćanskog identiteta.

Želim Vam sve najbolje u obavljanju nove službe uz obilje Božje providnosti i blagoslova!

Uz izraze dubokog poštovanja,

Željana Zovko,

zastupnica u Europskom parlamentu

 

 

 

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.