Željana Zovko

Objavljeno: 22.6.2020.

Zovko danas na sjednicama AFET-a i CULT-a sudjelovala u raspravama o Albaniji, Africi, ravnopravnosti spolova i programu Erasmus+

Bruxelles, 22. lipnja 2020.

 

Na današnjoj sjednici Odbora za vanjske poslove održano je glasanje o Izvješću o sigurnosnoj suradnji Europske unije i Afrike u regiji Sahel, Zapadnoj Africi i Rogu Afrike i o Mišljenju o ravnopravnosti spolova u vanjskoj i sigurnosnoj politici EU-a. Željana Zovko je kao izvjestiteljica iz sjene za Izvješće i za Mišljenje zastupala EPP u pregovorima oko nacrta tekstova. Konačno usvajanje oba dokumenta predviđeno je za rujansku plenarnu sjednicu.

Zastupnica Zovko će kao zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove sudjelovati i na raspravi  o situaciji u Albaniji. Članovi Odbora za vanjske poslove raspravljat će u razmjeni mišljenja s Europskom komisijom o uvjetima Vijeća Europe vezano za pristupne pregovore s Albanijom i o najnovijim političkim zbivanjima u zemlji.

Članovi Odbora za kulturu i obrazovanje jutros su razgovarali o Izvješću za „Zeleni“ Erasmus+, Kreativnoj Europi i Europskim snagama solidarnosti. Zastupnica Zovko, izvjestiteljica iz sjene za ovo Izvješće ispred EPP-a, naglasila je značaj europskih programa za gospodarski oporavak nakon pandemije  korona virusa, zahvaljujući njihovom utjecaju na kulturu, turizam i mobilnost. Zovko je također prepoznala snažniji utjecaj održivije verzije programa, kako za sudionike, tako i za njihovo okružje.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.