Željana Zovko

Objavljeno: 13.4.2017.
Strasbourg

Zovko: EU se mora vidljivije angažirati na Zapadnom Balkanu

Strasbourg, 15. ožujka 2017. – Na današnjoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu održana je rasprava o Rezoluciji Europskog parlamenta o Izvješću Komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu.

Zastupnici su tijekom rasprave izrazili svoju potporu približavanju Crne Gore Europskoj uniji, ali su ukazali i na potrebu za nastavkom reformi. Crna Gora je zemlja koja je najviše napredovala na putu prema članstvu u Europskoj uniji te je do sada otvoreno 26 pregovaračkih poglavlja, a dva su privremeno zatvorena. U Izvješću se pozdravlja kontinuirani napredak u integraciji Crne Gore, ali se i upozorava na probleme poput organiziranog kriminala, korupcije i slobode medija.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko je tijekom rasprave istaknula: „Europska unija se mora vidljivije angažirati na području Zapadnog Balkana kako bi se osnažile aspiracije Crne Gore, ali i ostalih država na njihovom putu europskih integracija. To je jedini put prema miru i stabilnosti u regiji, ali i u Europi“.

Glasovanje o Rezoluciji Europskog parlamenta o Izvješću Komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu na rasporedu je sutra u 12 sati.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.