Željana Zovko

Objavljeno: 10.7.2018.

Zovko: Mehanizam Unije za civilnu zaštitu – zaštita u službi građana

Bruxelles / Split, 10.srpnja 2018. – U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko jutros je u hotelu Park u Splitu održana konferencija na temu “Mehanizam Unije za civilnu zaštitu – Zaštita u službi građana” na kojoj su se okupili svi relevantni akteri s područja civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, a kako bi raspravljali o novom unaprijeđenom Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu, uspostavi instrumenta rescEU, kao i postignućima i potrebama lokalnih organizacija civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Na konferenciji je sudjelovao Christos Stylianides, povjerenik Europske komisije odgovoran za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, državni tajnik u MORH-u—u Zdravko Jakop, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije Eugen Ćubela.

“Dolazak povjerenika Stylianidesa u Split te njegovi razgovori s ministrom Božinovićem, uspostavljenim kontaktima sa gradskim i županijskim vlastima, kao i sve prezentacije koje smo danas čuli od nadležnih službi iz sustava civilne zaštite približiti će građanima novi instrument rescEU, koji je upravo i namijenjen njima” naglasila je zastupnica Zovko.

Podsjetimo kako se zastupnica Zovko kako izvjestiteljica za mišljenje o Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu u ime Odbora za razvoj (DEVE) snažno zalagala za usvajanje ovog izvješća u obliku koji će biti u interesu Republike Hrvatske i njezinih građana, a današnja konferencija je plod njezinog višemjesečnog rada u Europskom parlamentu koja je imala za cilj predstaviti mogućnosti koje će biti dostupne kroz korištenje ovog instrumenta.

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.