Željana Zovko

Objavljeno: 12.9.2017.

ZOVKO: Moramo imati aktivniju ulogu javne diplomacije i jaču vidljivost u provedbi projekata EU-a na Zapadnom Balkanu

Strasbourg, 12. rujna 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je jučer na Odboru za proračunski nadzor (CONT) u razmjeni gledišta o dobrom financijskom upravljanju u politici susjedstva EU-a s Johannesom Hahnom, povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju.

Zastupnica se u svojoj intervenciji osvrnula na mišljenje Odbora za vanjske poslove (AFET) o općem proračunu Europske unije za 2018., koje je usvojeno na sjednici AFET-a, 31. kolovoza, te je podsjetila kako je potrebno povećati sredstva IPA-e za provedbu ključnih reformi u državama Zapadnog Balkana.

Nadalje, u svom je izlaganju komentirala kako je osim dodatnih financijskih sredstava, potrebno povećati vidljivost i važnost europske politike proširenja te pozitivnih učinaka na stabilnost i sigurnost koju ona donosi.

“Smatram kako nam je potrebna aktivnija javna diplomacija EU-a i vidljivost u provedbi projekata EU-a na Zapadnom Balkanu kako bi se države Zapadnog Balkana mogle učinkovitije oduprijeti raznim prijetnjama, poput terorizma te eksternih utjecaja trećih neeuropskih država“, zaključila je Zovko.

 

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.