Željana Zovko

Objavljeno: 24.11.2018.

Zovko posjetila Sveučilište u Padovi

Bruxelles, 24.studenog 2018.

Uoči današnje konferencije u Padovi, na kojoj će se govoriti o tome kako spasiti Europu, zastupnica Zovko  jučer je posjetila Sveučilište u Padovi i susrela se s rektorom Rosariom Rizzutom i regionalnim koordinatorom Forza Italie za regiju Veneto Cristianom Satoratom.

Drugo najstarije sveučilište u Italiji iz 1222. na kojem je diplomirala prva žena u Europi poznato je po tome što je na njemu svojevremeno predavao i Galileo Galilei.

Svjetski poznata kružna predavaonica za medicinu najstarija je na svijetu iz 1594., poznata kao Arena za anatomiju ili prvo kazalište anatomije na svijetu. Utemeljila ga je grupa profesora i studenata, koji su napustili Sveučilište u Bolonji želeći obrazovnu instituciju s više akademskih sloboda.

Zastupnica Zovko sudjeluje u Padovi  na konferenciji pod nazivom ‘Oltre questa Unione Europea per salvare l’Europa’ na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Elisabette Gardini gdje će se raspravljati o pitanju migracija, jačanju populizma, obrani zajedničkih granica.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.