Željana Zovko

Objavljeno: 20.7.2018.

Zovko razgovarala s glavnim tajnikom UN-a o problemu migracija za EU

Bruxelles / New York, 19. srpnja 2018.

U sklopu službenog posjeta delegacije Odbora za razvoj (DEVE) Europskog parlamenta političkom forumu Ekonomskog i gospodarskog vijeća (ECOSOC) UN-a na visokoj razini u New Yorku, zastupnica Zovko jučer je sudjelovala na sastanku s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom na kojem se raspravljalo o ispunjavanju ciljeva iz Programa održivog razvoja do 2030.

Tijekom sastanka raspravljalo se i o reformi Ujedinjenih naroda kao i o novim sveobuhvatnim sporazumima UN-a za sigurne, uredne i zakonite migracije i o izbjeglicama. Glavni tajnik informirao je članove delegacije Europskog parlamenta o postignutom dogovoru u vezi novih sveobuhvatnih sporazuma UN-a o izbjeglicama i migracijama.

Zastupnica Zovko je uručila glavnom tajniku UN-a rezoluciju Europskog parlamenta o globalnim sporazumima za migracije i izbjeglice čija je ona suautorica, te naglasila kako je od ključne političke  važnosti za budućnost Europske unije rješavanje problema vezanih za regularne migracije.

Zastupnica je također naglasila kako je potrebna sigurna tehnička i financijska potpora državama članicama EU-a, ali i državama na Balkanskoj ruti budući da se one nalaze pod velikim migrantskim pritiscima.

 

 

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.