Željana Zovko

Objavljeno: 13.10.2017.

Zovko s mladim ambasadorima u Krku: „Europa nije Bruxelles, Europa je Krk i Hrvatska, a vi ste njezini najbolji predstavnici“

Krk, 12. listopada 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko danas je boravila u posjetu Srednjoj školi „Hrvatski kralj Zvonimir“, kojoj je službeno dodijelila status škole ambasadora Europskog parlamenta. Prigodom posjeta Zovko je uručila plaketu ravnateljici Đurđici Cvitkušić i certifikate mentorici Gordiji Marijan te učenicima, mladim ambasadorima Europskog parlamenta.

Učenici ove srednje škole su se tijekom provedbe ovogodišnjeg programa, uz pomoć mentorice Gordije Marijan, upoznali s radom i funkcioniranjem Europske unije, posebice Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnika koji Parlament predstavljaju, te sa zajedničkim europskim vrijednostima i pravima koja imaju kao građani EU-a.

Zovko je istaknula važnost upoznavanja mladih s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima. Navela je kako zastupnici u Europskom parlamentu  sudjeluju u donošenju odluka i politika koje utječu na svakodnevni život svih građane EU-a, a kao primjer je istaknula regionalnu politiku Europske unije, politiku prema otocima te programe za mlade poput Erasmusa.

Zovko je pohvalila učenike i njihove profesore za promicanje zajedničkih europskih vrijednosti kao i njegovanje kulturne baštine otoka Krka. Naglasila je da su svojim trudom i zalaganjem itekako zaslužili da dobiju službeni status „Škole ambasadora Europskog parlamenta“, a čestitala im je i na činjenici da su 2015. godine proglašeni najboljom srednjom školom u Primorsko-goranskoj županiji.

“Vi ste titulu ambasadora zaslužili i ponosno je nosite kroz život. Europa nije Bruxelles, Europa je Krk i Hrvatska, a vi ste njezini najljepši i najbolji predstavnici. Borite se protiv neznanja i populizma radom te istinom o Europi, projektu mira koji je u zadnjih sedamdeset godina donio europskim građanima uvjete da i vi možete imati adekvatno obrazovanje kao temelj za život koji je pred vama“, poručila je zastupnica Zovko mladim ambasadorima.

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.