Željana Zovko

Objavljeno: 6.8.2018.

Zovko sudjelovala na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja.

Bruxelles / Knin / Sinj, 5. kolovoza 2018. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je jučer, 5. kolovoza, u Kninu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno redarstvene operacija Oluja.

Ovogodišnjoj središnjoj svečanosti nazočili su članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, najviši državni i vojni dužnosnici, među kojima su bili predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović, te strani državni i vojni izaslanici akreditirani u Hrvatskoj.

Tijekom središnje proslave u Kninu odaslane su poruke o Oluji kao kruni svih pobjeda u Domovinskom ratu, a koja je donijela prestanak okupacije hrvatskih teritorija, slobodu i konačnu uspostavu mira u Hrvatskoj te također otvorila put ka postizanju Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini.

Nakon središnje proslave i održane mise za Domovinu, koju su predvodili vojni biskup monsinjor Jure Bogdan i šibenski biskup Tomislav Rogić, zastupnica Zovko sudjelovala je u Sinju na 303. Sinjskoj alci. Ovogodišnji slavodobitnik 303. Sinjske alke je Josip Čačija, kojemu je ovo prva pobjeda. 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.