Željana Zovko

Objavljeno: 20.2.2019.

Zovko sudjelovala u lansiranju kampanje za zaštitu od požara

Bruxelles 20.veljače 2019

 

Zastupnica Zovko je danas u Europskom parlamentu sudjelovala u lansiranju kampanje ” Let’ act #Together4FireSafety”. Svrha kampanje je bila da se podigne svijest o potrebi poboljšanja načina zaštite od požara. Pozivajući naročito  kreatore politika da igraju važnu ulogu u poboljšanju načina zaštite od požara. Zaštita od požara je presudno ovisna o učinkovitoj provedbi propisa o zaštiti od požara na različitim razinama, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj.

Podsjetimo se da je zastupnica Zovko, kao izvjestiteljica u ime Odbora za razvoj sudjelovala u izradi mišljenja Mehanizma Unije za civilnu zaštitu. Novi, usvojeni i unaprijeđeni Mehanizam Unije za civilnu zaštitu kao i instrument rescEU ima za cilj uspostaviti vlastiti kapacitete EU-a za borbu protiv prirodnih katastrofa, kao i katastrofa izazvanih ljudskim djelovanjem, a koji se koristit u slučajevima kada države članice nisu u mogućnosti poslati pomoć.

Zastupnica Zovko je u sklopu kampanje dala izjavu za TV emisiju ” Dom na kvadrat”, ističući da sigurnost od požara je, dakako, složen problem, za čije poboljšanje nam je potrebno široko sudjelovanje država članica, otvorena rasprava o problemima s kojima se susrećemo, neovisnost i, naravno, objektivnost te da je na nama svima odgovornost da osiguramo da su ljudi sigurni od požara poduzimajući mjere zaštite od požara na razini EU-a.

Zaključno, zastupnica Zovko se upisala u registar za nastavak budućeg angažmana u cilju zaštite od požara.

 

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.