Željana Zovko

Objavljeno: 21.6.2018.

Zovko u Bruxellesu sa studentima u okviru projekta ‘EU for You – #E4U’:

Bruxelles, 21.lipnja 2018     Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se u Bruxellesu s pobjedničkim timom projekta ‘EU for You – #E4U’: “Start yourself up!” zajedno s izvjestiteljem Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Christian Dan Predom.

Studenti su u svojim kampanjama iznijeli brojna rješenja kako ohrabriti mlade ljude da se uključe u promjene koje mogu Bosnu i Hercegovinu vratiti na put prema Europskoj uniji. Zovko je istaknula važnost upoznavanja mladih s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima, posebno u području obrazovanja i zapošljavanja mladih.

U okviru ovog projekta studenti dodiplomskih studija sa osam javnih fakulteta u Bosni i Hercegovini angažirali su se na izradi javnih kampanja. Projektom simboličnog naziva ‘EU for You – #E4U’, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR) želio je potaknuti studente da govore o socio-ekonomskim reformama, kao i izazovima s kojima se mladi ljudi suočavaju. Sudjelovanjem u projektu, imali su zadatak da, do siječnja ove godine, realiziraju javne kampanje u kojima će predstaviti svoje stavove o spomenutim pitanjima, prvenstveno među svojim kolegama studentima, mladim ljudima u BiH i široj javnosti.

Zastupnica Zovko je ovom prilikom istaknula pohvalan rad mladih, njihovo zalaganje za promicanje zajedničkih europskih vrijednosti i mogućnosti koje se pružaju građanima članstvom Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.