Željana Zovko

Objavljeno: 15.5.2018.

Zovko u službenom posjetu Izaslanstva Odbora za vanjske poslove Tajlandu

Bruxelles, 15. svibnja 2018. – Zastupnica Željana boravila je od 10. do 11. svibnja u posjetu Tajlandu u sklopu izaslanstva Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta.

Posjet je organiziran s ciljem obnove bilateralne suradnje između Europske unije i Tajlanda koja je obustavljena prije četiri godine nakon izvršenog vojnog udara u toj zemlji te poticanje što skorije provedbe demokratskih izbora.

Izaslanstvo, predvođeno predsjednikom Odbora AFET, Davidom McAllisterom (EPP, Njemačka), uz zastupnicu Zovko, sačinjavali su i Cristian Dan Preda (EPP, Rumunjska), Doru Frunzulica (S&D, Rumunjska), Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Španjolska), Wajid Khan (S&D, Ujedinjena Kraljevina) i Urmas Paet (ALDE, Estonija).

Izaslanstvo AFET-a imalo je priliku susresti se s vladinim dužnosnicima, parlamentarcima, kao i s predstavnicima civilnog društva s kojima su raspravljali o daljnjem jačanju suradnje na regionalnoj razini između EU-a i Zajednice naroda jugoistočne Azije (ASEAN) čije predsjedanje Tajland preuzima 2019. godine. Isto tako raspravljalo se o revitalizaciji Sporazuma o slobodnoj trgovini između EU-a i Tajlanda, borbi protiv terorizma, cyber sigurnosti, migracijama, promicanju temeljnih ljudskih prava i medijskih sloboda.

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.