Željana Zovko

Objavljeno: 28.11.2019.

Zovko: Unija je istočnom susjedstvu otvorila mogućnosti za poboljšanje društva

Strasbourg, 27. studenog 2019.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je na plenarnoj sjednici u debati o razvoju istočnog susjedstva, gdje je izrazila potporu svemu što je Europska unija postigla u regiji, te želju da se nastavi tim putem. 

“Želja nam je da s Odborom za vanjske poslove i svima koji se zalažu za napredak regije pokažemo građanima tih zemalja da jedino s europskim vrijednostima mogu preobraziti i poboljšati svoja društva i svakako ćemo nastaviti raditi na tomu.”

Zovko se kao zamjenica koordinatora EPP-a u Odboru za vanjske poslove i stalna izvjestiteljica za Azerbajdžan pobliže osvrnula na odnose Europe sa zemljama iz istočnog susjedstva, naglasivši da, s obzirom na najnovija zbivanja u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji, Unija mora početi ulagati veće napore kako bi ove zemlje vratila na pravi put. 

“Omogućili smo putovanje bez viza, kao i razne druge mogućnosti za mlade ljude, kako bi se uvjerili da Europska unija može doprinijeti izgradnji boljeg društva. Nadam se da će Parlament i novi sastav Komisije nastaviti dosadašnjim putem i da će u nama imati najjače saveznike.”

Copyright © Željana Zovko 2017. Sva prava pridržana.