Željana Zovko

Objavljeno: 3.5.2017.
Hrvatski medijski servis

BRUXELLES: “Izmjene izbornog zakona nužne za dobivanje kandidatskog statusa BiH”

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se danas s Predragom Kožulom, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajućim Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH i Ljiljom Zovko, izaslanicom u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajućom Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH). Povod susreta bio je održavanje Međuparlamentarne konferencije na temu „Javne nabavke i uloga parlamenata“, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom susreta razgovarali su o napretku koji je Bosna i Hercegovina do sada ostvarila u procesu europskih integracija, ali i o nužnim promjenama koje BiH mora napraviti kako bi dobila kandidacijski status i postala punopravna članica Europske unije. Izmjena Izbornog zakona, rješavanje problema javnog servisa, neusvajanje  Poslovnika o radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta, ispunjavanje Upitnika Europske komisije su problemi koje BiH mora što žurnije riješiti ukoliko želi postati dio europske obitelji.

Na kraju susreta, zastupnica Zovko istaknula je važnost i veliku odgovornost zastupnika i izaslanika u Bosni i Hercegovini na putu BiH da što prije dobije kandidacijski status, a kasnije i da postane i punopravna članica Europske unije./HMS/

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.