Željana Zovko

Objavljeno: 10.1.2020.
Dalmacija News

[Dalmacija News] Zastupnica Zovko održala predavanje na 3. Zimskoj školi prava ELSA-e Split

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko održala je predavanje na 3. Zimskoj školi prava ELSA-e Split koja okuplja sudionike iz preko 11 europskih zemalja. Kao i svake godine dosad, zastupnica Zovko se rado odazvala pozivu organizatora da sudionicima približi svoj rad i djelovanje u Europskom parlamentu te doprinos međunarodnih institucija u smirivanju kriznih žarišta i zaštiti i očuvanju ljudskih prava.

Od početka svog mandata u Europskom parlamentu unutar odbora u kojima djeluje, zastupnica Zovko je posjetila razna krizna žarišta gdje se događaju humanitarne katastrofe i kršenja ljudskih prava, a sudionici su kroz zanimljivu raspravu dobili priliku čuti o radu zastupnice Zovko i njenom djelovanju unutar EPP-a i raznih odbora Parlamenta u zaštiti i promicanju ljudskih prava.

Tijekom svog izlaganja, zastupnica Zovko se posebno dotakla trenutne migrantske situacije i odličnom radu hrvatske policije u očuvanju hrvatskih,ali i granica Europske unije. Prisutnima je pričala i o iskustvu promatranja izbora u Nepalu, Keniji i Zimbabveu te trenutnim situacijama kršenja ljudskih prava, između ostalog i kršenju prava boraca za prava žena i zatvorenih državljana EU-a s dvojnim državljanstvom u Iranu za čije je izvješće imenovana ispred EPP-a unutar odbora za vanjske poslove EP-a.

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.