Željana Zovko

Objavljeno: 1.4.2019.
RADIO MIR

Izaslanstvo Zastupničkog kluba EPP-a u Mostaru i Međugorju

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko predvodi izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke(EPP) uključenih u skupinu zaduženu za interkulturalni i religijski dijalog koje borave u posjetu Mostaru i Međugorju.

Na inicijativu zastupnice Zovko europski zastupnici će sudjelovati u susretima i obilasku Mostaru i Međugorju u okviru interkulturalnog i religijskog dijaloga kojeg Europska pučka stranka intenzivno vodi više od 20 godina, najavili su organizatori.

Zastupnici će se sastati s gradonačelnikom Mostara te s predstavnicima Mostarske biskupije, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, a potom i s predstavnicima nevladinih udruga  s ciljem poticanja dijaloga vjerskih zajednica kroz koji bi se tražio i politički kompromis oko mnogih pitanja.

Drugi dan posjetit će Međugorje i susresti će se s Henrykom Hoserom te se upoznati s radom zajednice Cenacolo.

U izaslanstvu koje je posjetilo Bosnu i Hercegovinu su europski zastupnici iz Italije,Njemačke, Nizozemske, Slovačke i Hrvatske te djelatnici Europske pučke stranke koji intenzivno već dugi niz godina rade na interkulturalnom i vjerskom dijalogu, priopćeno je iz Ureda za Odnose s javnošću EPP-a.

Izvor:

RADIO MIR

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.