Željana Zovko

Objavljeno: 29.3.2019.
VEČERNJI.BA

Izaslanstvo Zastupničkog kluba EPP-a u posjetu Mostaru i Međugorju

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko predvodit će izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) uključenih u skupinu zaduženu za interkulturni i religijski dijalog, koje će od 28. do 31. ožujka boraviti u posjetu Mostaru i Međugorju.

Na inicijativu zastupnice Zovko europski zastupnici sudjelovat će u susretima i obilasku Mostara i Međugorja u okviru interkulturnog i religijskog dijaloga kojeg Europska pučka stranka intenzivno vodi više od 20 godina, najavili su organizatori.
Zastupnici će se sastati s gradonačelnikom Mostara te s predstavnicima Mostarske biskupije, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, a potom i s predstavnicima nevladinih udruga s ciljem poticanja dijaloga vjerskih zajednica kroz koji bi se tražio i politički kompromis oko brojnih pitanja.
Drugog dana posjetit će Međugorje i imati susret s nadbiskupom Hoserom te se upoznati s radom zajednice Cenacolo.
U izaslanstvu koja će posjetiti Bosnu i Hercegovinu nalaze se europski zastupnici iz Italije, Njemačke, Nizozemske, Slovačke i Hrvatske te djelatnici Europske pučke stranke koji intenzivno već dugi niz godina rade na interkulturnom i vjerskom dijalogu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću EPP-a.
Izjave za medije predviđene su u petak u 14.45 sati ispred Hotela “Mepas” u Mostaru.

Izvor:

VEČERNJI.BA

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.