Željana Zovko

Objavljeno: 5.2.2018.
Ba.n1info.com

Susret zastupnice Zovko i Dragana Čovića u Briselu

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se danas u Bruxellesu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićom.

Tokom susreta zastupnica Zovko i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović osvrnuli su se na jučerašnji susret s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, visokom predstavnicom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini, te na njegov današnji susret s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom.

Zovko i Čović razgovarali su o budućim koracima u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine ka EU, o nužnim izmjenama izbornog zakona kojim će se osigurati da predstavnici jednog naroda više ne biraju drugom narodu predstavnike te o predaji Upitnika Europskoj komisiji.

Na kraju susreta, razgovarali su i o najavljenoj Strategiji proširenja EU-a na zapadni Balkan, koja će biti predstavljena sljedeće sedmice na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, u kojoj bi trebala biti dana jasna perspektiva članstva država zapadnog Balkana u Europskoj uniji“, saopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a.

Klub zastupnika EPP-a je najbrojnija politička skupina u Europskom parlamentu s 217 zastupnika iz 27 država članica.

Izvor:

Ba.n1info.com

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.