Željana Zovko

Objavljeno: 13.12.2017.
Vecernji.ba

Više od četrdeset posjetitelja upoznalo se s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko ugostila je ovog tjedna u Europskom parlamentu u Strasbourgu članove Foruma mladih i Kluba žena Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” iz Zagreba, studente Ekonomskog fakulteta Osijek, maratonce koji trče na relaciji Vukovar-Srebrenica te mlade veleposlanike iz Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” s Krka.
Tijekom tri dana boravka više od četrdeset posjetitelja imalo je priliku upoznati se s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta, u kojem se donose odluke koje direktno utječu na život svih građana EU, izvijestio je u utorak Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke. Spomenuti su nazočili predavanjima o institucijama Europske unije na kojima im je objašnjeno kako funkcionira donošenje zakona na razini EU, donošenje proračuna, aktivnosti hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, mogućnostima iskorištavanja fondova te o programima Europske unije koji su namijenjeni mladima, poput Erasmus + programa.
Posjetitelji su imali priliku upoznati se s radom zastupnice Zovko i njezinim svakodnevnim aktivnostima te su iz prve ruke vidjeli kako izgleda dan zastupnice Zovko tijekom održavanja plenarne sjednice u Strasbourgu. Boravili su i u glavnoj vijećnici u kojoj im je zastupnica Zovko objasnila kako se izglasavaju ključne odluke koje utječu na svakog građanina EU.
Posjetili su i novootvoreni Planetarium gdje su kroz dinamične i interaktivne multimedijske alate mogli vidjeti kako se točno oblikuju zakoni i donose odluke u Parlamentu i u ostalim europskim institucijama.
Zastupnica Zovko izrazila je zadovoljstvo jer su mladi ambasadori Europskog parlamenta imali priliku vidjeti kako funkcionira u praksi sve ono što su u protekloj godini učili kroz sudjelovanje u projektu Škola ambasador Europskog parlamenta. – Iznimna čast mi je bila ugostiti i maratonce koji već 6. godinu za redom, uoči godišnjice u Srebrenici, trče ultramaraton u duljini od 227 kilometara na relaciji Ovčara – Potočari. Povezali su dva grada žrtve s ciljem da pošalju poruku mira i tolerancije. Veliko zadovoljstvo bilo mi je ugostiti i studente s Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i udrugu ‘Prsten’ koja je most i povezuje dvije zemlje, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku – istaknula je, između ostalog, Zovko.

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.