Željana Zovko

Objavljeno: 3.5.2017.
Večernji list

Zastupnica Zovko boravila u službenoj posjeti Izaslanstvu Vanjskopolitičkog odbora u Pakistanu

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, boravila je u posjetu Pakistanu (Islamabad, Peshawar, Lahore) od 18. do 21. travnja 2017. godine u sklopu izaslanstva Vanjskopolitičkog odbora.

 

U izaslanstvu Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, koje je predvodio Predsjedatelj Odbora David McAllister (EPP, Njemačka), bili su Arnaud Danjean (EPP, Francuska), Željana Zovko (EPP, Hrvatska), Neena Gill (S&D Ujedinjeno Kraljevstvo), Andrejs Mamikins (S&D Latvija), Jozo Radoš (ALDE Hrvatska), Amjad Bashir (ECR Ujedinjeno Kraljevstvo) i Jean Lambert (Verts/ALE Ujedinjeno Kraljevstvo).

 

Posjet je organiziran s ciljem jačanja dijaloga između EU i Pakistana s obzirom na predstojeće usvajanje novog Strateškog plana angažmana između EU-Pakistana koji će se baviti nizom političkih i sigurnosnih pitanja kao što je upravljanje, ljudska prava, migracije, trgovina i energija.

 

Članovi odbora održali su konstruktivne sastanke s visokim dužnosnicima saveznih i pokrajinskih vlada i članovima parlamenta, diplomatskim zborom, civilnim društvom i think-tankovima, prateći ranije parlamentarne posjete. Članovi su naglasili svoju potporu stabilnom i demokratskom Pakistanu upravljan vladavinom prava.

 

Pored rasprave o odnosima EU-a i Pakistanom, tematska područja na kojima je izaslanstvo bilo usredotočeno uključivale su pojačan dijalog vanjske politike o pitanjima od globalne i regionalne važnosti te zajedničkog interesa, uključujući regionalnu sigurnost, borbu protiv terorizma, razvojnu pomoć, migracije i povrat izbjeglica, kao i poštivanju ljudskih prava i temeljnih sloboda.

 

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.