Željana Zovko

Objavljeno: 24.1.2018.
Pogled.ba

Željana Zovko na 25. sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-a i Čilea

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko boravila je 22. i 23. siječnja u glavnom gradu Čilea, Santiagu de Chileu, na 25. sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-a i Čilea.

Na sastanku se raspravljalo o političkoj i ekonomskoj situaciji u Europskoj uniji i Čileu, procesu ažuriranja Sporazuma o pridruživanju između EU-a -Čilea: trenutnoj situaciji i budućoj suradnji te energetskoj suradnji između EU-a i Čilea, priopćeno je iz Europske pučke stranke

Ovaj sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora odvija se nakon što su u studenom prošle godine započeli formalni pregovori o modernizaciji Sporazuma o pridruživanju između EU-a i Čilea. Vijeće EU-a je jučer, 22. siječnja, odlučilo objaviti mandat za modernizaciju sporazuma o pridruživanju s Čileom, čime je odgovorilo na zahtjeve za veću transparentnost i potrebu za boljim priopćavanjem sadržaja i ciljeva pregovora.

Političkim i gospodarskim odnosima između EU-a i Čilea dosad je upravljano na temelju sporazuma o pridruživanju potpisanog 2002. i u potpunosti provedenog 2005. Cilj je moderniziranog sporazuma produbiti odnose EU-a i Čilea jačanjem postojeće suradnje u političkim, sigurnosnim i trgovinskim pitanjima.

Zastupnica Zovko, prije održavanja sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-a i Čilea, susrela se s predstavnicima hrvatske zajednice u Čileu, priopćeno je.

Izvor:

Pogled.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.