Željana Zovko

Objavljeno: 13.12.2017.
Pogled.ba

Željana Zovko primila posjetitelje iz Zagreba, Osijeka i s Krka

Zastupnica Željana Zovko ugostila je ovog tjedna u Europskom parlamentu u Strasbourgu posjetitelje iz Zagreba, Osijeka i Krka. Tijekom tri dana boravka više od četrdeset posjetitelja imalo je priliku upoznati se s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta u kojem se donose odluke koje direktno utječu na život svih građana EU-a.

Članovi Foruma mladih i Kluba žena Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“ iz Zagreba, studenti s Ekonomskog fakulteta Osijek, maratonci koji trče već 6. godinu za redom ultramaraton od 227 kilometara na relaciji Vukovar-Srebrenica te mladi veleposlanici iz Srednje škole „Hrvatski kralj Zvonimir“ kojima je zastupnica Zovko u listopadu ove godine i službeno dodijelila status škole ambasadora Europskog parlamenta prisustvovali su predavanjima o institucijama Europske unije na kojima im je objašnjeno kako funkcionira donošenje zakona na razini EU, donošenje proračuna, aktivnosti hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, mogućnostima iskorištavanja fondova te o programima Europske unije koji su namijenjeni mladima, poput Erasmus + programa.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se s radom zastupnice Zovko i njezinim svakodnevnim aktivnostima te su iz prve ruke vidjeli kako izgleda dan zastupnice Zovko tijekom održavanja plenarne sjednice u Strasbourgu.

Boravili su i u glavnoj vijećnici u kojoj im je zastupnica Zovko objasnila kako se izglasavaju ključne odluke koje utječu na svakog građanina EU, pa tako i na njih. Posjetili su i novootvoreni Planetarium gdje su kroz dinamične i interaktivne multimedijske alate mogli vidjeti kako se točno oblikuju zakoni i donose odluke u Parlamentu i u ostalim europskim institucijama.

Zastupnica Zovko tijekom posjeta je istaknula: „Drago mi je da su mladi ambasadori Europskog parlamenta danas imali priliku vidjeti kako funkcionira u praksi sve ono što su u protekloj godini učili kroz sudjelovanje u projektu Škola ambasador Europskog parlamenta. Iznimna čast mi je bila ugostiti i maratonce koji već 6. godinu za redom, uoči godišnjice u Srebrenici, trče ultramaraton u duljini od 227 kilometara na relaciji Ovčara – Potočari. Povezali su dva grada žrtve s ciljem da pošalju poruku mira i tolerancije. Veliko zadovoljstvo bilo mi je ugostiti i studente s Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i udrugu „Prsten“ koja je most i povezuje dvije zemlje – Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Udrugu koja ima za cilj promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta“, zaključila je zastupnica Zovko.

Posjetitelji su zastupnici Zovko na kraju posjeta, kao znak zahvalnosti, uručili simbolične darove, ručne radove, monografiju o Krku kao i fotografije maratonaca s njihovog puta od Vukovara do Srebrenice, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Izvor:

Pogled.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.