Željana Zovko

Objavljeno: 4.12.2017.
Pogled.ba

Željana Zovko u Splitu s mladim veleposlanicima Europskog parlamenta

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u petak je boravila u Splitu u posjetu školama veleposlanicama Europskog parlamenta i to Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju i IV. gimnaziji Marko Marulić.

Učenici ovih srednjih škola su se tijekom provedbe ovogodišnjeg programa “Škola veleposlanik Europskog parlamenta” uz pomoć njihovih mentorica Marijele Gulin i Natalije Palčić, upoznali s radom i funkcioniranjem Europske unije, posebice Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnika koji Parlament predstavljaju, te sa zajedničkim europskim vrijednostima i pravima koja imaju kao građani EU-a.

Tijekom protekle školske godine učenici su, pod mentorstvom profesorica Gulin i Palčić, organizirali radionice u svojim i susjednim školama, tribine, proslavu Dana Europe, kvizove, igre, izrađivali su video prezentacije, plakate, snimali kratke filmove i sudjelovali na velikoj godišnjoj školskoj izložbi u Galeriji Emanuela Vidovića.

Zastupnica Zovko je navela da je izuzetno važno što ranije se upoznati s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima. Kazala je kako zastupnici u Europskom parlamentu sudjeluju u donošenju odluka i politika koje utječu na svakodnevni život svih građane EU-a, a kao primjer je navela program za mlade Erasmus+ koji je usmjeren na jačanje znanja i vještina kao i unapređenje obrazovanja, osposobljavanja, rada u području mladih i sporta te zaposlenju europskih građana.

Zovko je čestitala učenicima, ravnateljima i svim profesorima koji su sudjelovali u promicanju zajedničkih europskih vrijednosti i naglasila je da su svojim trudom i zalaganjem itekako zaslužili da dobiju službeni status “Škola veleposlanik Europskog parlamenta”, priopćio je Ured zastupnice Zovko.

Izvor:

Pogled.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.