Željana Zovko

Objavljeno: 7.2.2018.
Vecernji.ba

Zovko: Nadam se da ćemo do 2020. imati stabilnu BiH na putu ka EU

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je danas, zajedno s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, na raspravi o Strategiji proširenja EU-a na zapadni Balkan.
Zovko je u svom govoru navela kako je nakon 15 godina od održavanja Solunskog summita ovo veliki emotivni događaj kako za čitav Zapadni Balkan tako i za Bosnu i Hercegovinu te je istaknula kako se nada da će se u toj zemlji ove godine dogoditi velike promjene isključivo na nalaženju jednog velikog kompromisa koji će zemlju izvući iz ćorsokaka u koji je upala i da će krenuti putem integracija kao front runner, priopćeno je iz Europske pučke stranke.
– Godina 2025. je stavljena kao limit za sve zemlje Zapadnog Balkana. Limita nema za zemlje. Limita ima samo za ljude, a u ljudskim glavama se rađa ili mir ili se rađa rat. Pozdravljam ono što je rekao povjerenik Hahn – mi izvozimo stabilnost da ne bi uvozili nestabilnost – rekla je Zovko te je navela kako se raduje što će se i u Zagrebu 2020. godine održati Summit zemalja EU-a i država zapadnog Balkana. – Nadam se da ćemo do tada imati stabilnu Bosnu i Hercegovinu na putu ka Europskoj uniji i da ćemo imati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu jer bez toga ostavljamo ovaj prostor silama koje su već prisutne tamo i na žalost već duže vremena rade mimo kontrole – zaključila je Zovko na kraju svog govora

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.