Željana Zovko

Objavljeno: 30.11.2017.
Vecernji.ba

Zovko: Potreban vjerodostojan angažman EU-a bez ponavljanja pogrešaka

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u srijedu na plenarnoj sjednici u Bruxellesu na raspravi o uspostavi Instrumenta za doprinos stabilnosti i miru. Tijekom rasprave zastupnica Zovko naglasila je da Europska unija, kao važan čimbenik u globalnom poretku, mora prepoznati nadolazeće sigurnosne i obrambene prijetnje u partnerskim državama te shodno tome pravovremeno intervenirati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.
Navela je da je, osim pružanja potpore dostupnim instrumentima pomoći, potreban vjerodostojan angažman EU-a u rješavanju sukoba i da Europska unija ne smije dopustiti greške iz prošlosti te stajati postrani i čekati da sukobe riješi netko drugi, ako misli zadržati poziciju globalnog lidera. “Imamo primjer kada je putem UN-a nametnut embargo na uvoz oružja i samoobranu Hrvata u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, a danas je njihova samoobrana u BiH proglašena Udruženim zločinačkim pothvatom.
Što smo naučili u proteklim godinama?”, zaključila je Zovko na kraju svog govora i izrazila sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.