Željana Zovko

Objavljeno: 23.1.2018.
Vecernji.ba

Zovko s predstavnicima hrvatske zajednice u Čileu

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se u nedjelju u Hrvatskom domu (Estadio Croata) s hrvatskom zajednicom u Čileu, a susretu su nazočili i veleposlanica Republike Hrvatske u Čileu Nives Malenica, te predstavnici hrvatske dijaspore u Čileu. Zovko je s predstavnicima hrvatske zajednice, koja je izuzetno ugledna kako u gospodarskom, tako i u političkom životu Čilea, razgovarala o načinima poboljšanja suradnje u gospodarstvu, inicijativama i modelima kako se može ulagati u Republiku Hrvatsku, kako očuvati hrvatski identitet, kulturnu baštinu, jezik, tradiciju i običaje, te o ideji osnivanja virtualnog muzeja hrvatske dijaspore u Južnoj Americi.
Razgovarali su također o modelima glasovanja Hrvata izvan Republike Hrvatske koji bi u budućnosti omogućio njihovu pravu zastupljenost, kako u Hrvatskom saboru, tako i u Europskom parlamentu, po uzoru na modele kako su to uspješno riješile druge europske zemlje. Zastupnica Zovko je istaknula da joj je iznimna čast i zadovoljstvo što je imala priliku, u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Čileu, susresti se s njima te je naglasila da će joj iskustvo i znanja koja su joj prenijeli pomoći u daljnjim parlamentarnim aktivnostima vezanim za Čile, budući da je ona izvjestiteljica o Čileu u ime Europske pučke stranke.
Zastupnica Zovko boravi danas i sutra na 25. sastanku zajedničkog parlamentarnog odbora EU-a i Čilea, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Izvor:

Vecernji.ba

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.