Željana Zovko

Objavljeno: 5.7.2017.
Bljesak.info

Zovko ugostila hrvatske novinare u Europskom parlamentu u Strasbourgu

 

Novinari su posjetili i novootvoreni Parlamentarium te su sudjelovali na plenarnoj sjednici

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, u sklopu programa Europske pučke stranke MYMEP (Moj zastupnik), ugostila je u Europskom parlamentu u Strasbourgu deset novinara iz hrvatskih i bh medija. Novinari koji su boravili u trodnevnoj posjeti zastupnici Zovko su: Zoran Krešić, Večernji list, Manuela Bojo, Radio Herceg-Bosne Mostar, Ana-Marija Dedić, Radio Mostarska panorama, Milan Šutalo, Hrvatski medijski servis, Igor Šutalo, Hrvatski medijski servis, Ankica Posavljak, Hrvatska radio televizija, Ana Popović, Večernji list, Miroslav Landeka, Slobodna Dalmacija, Mirjana Topić Landeka, Federalni radio i Dejan Jazvić, Federalna novinska agencija(FENA).

Tijekom svog boravka u Europskom parlamentu, novinari su se upoznali s radom zastupnice Zovko i njezinim svakodnevnim aktivnostima te su iz prve ruke vidjeli kako izgleda dan zastupnice Zovko tijekom održavanja plenarne sjednice u Strasbourgu.

Osim susreta sa zastupnicom Zovko, novinari su se susreli i s predsjedateljom Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, Davidom McAllisterom, prisustvovali su konferenciji Manfreda Webera, predsjednika Kluba europskih pučana u Europskom parlamenta, a Zoran Krešić i Milan Šutalo zajedno sa zastupnicom Zovko sudjelovali u emisiji „Iz srca Europe“.

Također, susreli su se i s Alenom Legovićem i Ladom Juricom, odgovornim za komunikacije EPP grupe, te Violetom Staničić, voditeljicom Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu. Oni su novinare informirali o tome kako funkcionira Press služba EPP-a u Europskom parlamentu, koje sve aktivnosti Ured za informiranje organizira te koje se sve mogućnosti novinarima pružaju i koje alate imaju na raspolaganju koji bi im mogli pomoći i olakšati njihov svakodnevni rad prilikom informiranja hrvatskih građana.

Novinari su posjetili i novootvoreni Parlamentarium te su sudjelovali na plenarnoj sjednici na kojoj je potpredsjednice Europske komisije i Visoke predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini govorila o europskom planu obrane i budućnosti Europe.

 

Izvor:

Bljesak.info

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.