Željana Zovko

Objavljeno: 23.9.2021.

Zovko imenovana šefom promatračke misije EU-a za izbore u Hondurasu

Bruxelles, 23. rujna 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je šefom promatračke misije Europske unije za predstojeće izbore u Hondurasu od strane visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borrella. Izaslanstvo će pratiti opće izbore koji će se održati 28. studenoga.

Zovko: „Izuzetna mi je čast što sam imenovana šefom promatračke misije Europske unije za izbore u Hondurasu. Ova misija je potvrda važnosti demokratskih vrijednosti u našim odnosima s Hondurasom, našom partnerskom državom. Veselim se suradnji s vlastima Hondurasa, političkim strankama i ostalim dionicima. Misija EU-a nadzirat će izborni proces na neovisan i objektivan način “.

Kao i kod prethodnih promatranja izbora u Hondurasu od strane europskog izaslanstva 2013. i 2017. godine, nadolazeće promatračke misije će biti raspoređene temeljem poziva honduraških vlasti. Glavni tim otputovat će već sredinom listopada i pratiti pripreme za dan izbora. Kao šef promatračke misije, Zovko će se pridružiti timu u Hondurasu krajem listopada i tijekom trajanja izbora. Nakon objave izbornih rezultata, Zovko će u ime promatračke misije predstaviti konačno izvješće o svojim nalazima i preporukama o izbornom procesu.

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.