Željana Zovko

Objavljeno: 14.10.2020.

Zovko kao supredsjedateljica novoosnovane skupine zastupnika Europskog parlamenta za zdravlje pluća sudjelovala na konferenciji „ Svaki dah vrijedi- zdravlje dišnih organa u doba COVID19“

Bruxelles, 14.listopada 2020. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je na virtualnom pokretanju MEP Lung Health Group- skupine zastupnika Europskog parlamenta za zdravlje pluća čija je supredsjedateljica.

Zovko je pozdravila pokretanje skupine zastupnika Europskog parlamenta za zdravlje pluća koja će služiti kao platforma za dijalog sa stručnjacima te istraživanje zakonodavnih mjera koje se mogu poduzeti na europskoj razini za promicanje zdravlja pluća i prevencije respiratornih bolesti.

U čast osnivanja ove skupine, održana je i konferencija “Svaki dah vrijedi- zdravlje dišnih organa u doba COVID-19” na kojoj je pored zastupnice Zovko, sudjelovala i povjerenica Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides, predsjednica Europskog respiratornog društva Anita Simonds i ambasadorica Europske zaklade za pluća Marta Almagro.

U središtu konferencije bila je rasprava o utjecaju pandemije koronavirusa na zdravstveni sustav Europske unije te na živote osoba oboljelih od respiratornih bolesti, a svi prisutni su imali priliku čuti iskustva i izazove s kojima se te osobe svakodnevno suočavaju od početka pandemije.

Zovko je izrazila podršku svim osobama koje se bore s respiratornim bolestima te naglasila da je važno nastaviti rad na osnaživanju zdravstvenog sustava EU-a i stvaranju zdravije i ekološki prihvatljivije Europske unije za sve njene građane.

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.