Željana Zovko

Objavljeno: 5.3.2021.

Zovko u Europskom parlamentu ugostila polaznike Političke akademije HDZ-a BiH

Bruxelles, 5. ožujka 2021. godine

Zastupnica Željana Zovko ugostila je danas u Europskom parlamentu polaznike Političke akademije HDZ-a BiH. Zovko aktivno surađuje s mladima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te redovito organizira razne događaje koji pružaju izvrsnu podlogu za suradnju i razmjenu mišljenja o aktualnim političkim temama.

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja s polaznicima Političke akademije HDZ-a BiH, Zovko je pričala o svom radu unutar Odbora za vanjske poslove, Odbora za kulturu i obrazovanje i Pododbora za sigurnost i obranu s posebnim naglaskom na aktivnosti kojima želi upozoriti na stanje u Bosni i Hercegovini i unaprijediti njen put prema članstvu u Europskoj uniji. Pohvalila je aktivizam mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, ističući ključnu ulogu koju upravo oni mogu imati za boljitak svojih zajednica, a čemu će značajno doprinijeti i instrument za pretpristupnu pomoć IPA III, za koji je Zovko suizvjestiteljica u ime Europskog parlamenta.

Podsjetimo, kao odgovor na pandemiju koronavirusa i ograničenost putovanja, a u cilju zaštite zdravlja građana, Europski parlament je svojim zastupnicima ponudio mogućnost virtualnih posjeta. Na taj način, zastupnici i dalje imaju priliku svojim posjetiteljima pružiti neposredan uvid u rad Europskog parlamenta, aktivnosti zastupnika i proceduru stvaranja politika, a što je ključno za jačanje transparentnosti, demokracije i povjerenja građana.

 

Copyright © Željana Zovko 2021. Sva prava pridržana.