Zastupnica Željana Zovko na Kongresu “Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize”

Split, 5. svibnja 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, zajedno sa zastupnicima Dubravkom Šuicom, Toninom Piculom i Jozom Radošem, sudjeluje u Splitu na međunarodnom Kongresu Europske udruge studenata prava (ELSA Split) pod nazivom „Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize“.

Tijekom rasprave zastupnica Zovko je naglasila važnost jačanja otpornosti i kapaciteta partnerskih država na utjecaj trećih, neeuropskih država na područje Zapadnog Balkana i potrebu za jačim angažmanom Europske unije na tom prostoru s ciljem podizanja stabilnosti i sigurnosti na cijelom prostoru Europske unije.

„Utjecaj trećih, neeuropskih država na unutarnje političke i vanjskopolitičke prioritete država na Zapadnom Balkanu i njihovog puta k članstvu u EU jest upozorenje za Europsku uniju, budući da se radi o državama koje se nalaze na njezinim granicama. Europska unija mora djelovati snažnije na područje Zapadnog Balkana i poticati aspiracije država k članstvu u EU, dodatno ih ohrabrivati u provedbi ključnih institucionalnih reformi na području pravosuđa, borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jačanja slobodnih i objektivnih medija. Upravo se gubitkom perspective za članstvo EU otvara put tim trećim, neeuropskim državama za širenje njihova utjecaja na tim prostorima“, naglasila je Zovko tijekom rasprave.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja