Zastupnica Zovko na konferenciji veleposlanika EU-a

Bruxelles, 29. kolovoza 2017. godine – Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, sudjelovala je danas na godišnjoj konferenciji veleposlanika Europske unije i zastupnika Europskog parlamenta. Tijekom konferencije koju je otvorio Predsjednik Europskog parlamenta, Antonio Tajani, održana su 4 paralelna panela na kojima su zastupnici imali priliku razmijeniti mišljenja i iskustva s veleposlanicima Europske unije. Zastupnica Zovko sudjelovala je na panelu pod nazivom „EU kao globalni akter u sprječavanju i upravljanju krizama“ na kojem se raspravljalo o vanjskim čimbenicima koji su izravno utjecali na samu EU, potom o načinima, alatima i instrumentima za sprječavanje i upravljanje kriznim situacijama, poput razvojne pomoći, misija i operacija zajedničke sigurnosne i obrambene politike kroz humanitarne, trgovinske politike kao i aktivnosti posredovanja i olakšavanja dijaloga.

Osim toga, održani su paneli na temu obnovljenog poticaja za EU-Afričkog partnerstva, potom panel o novoj generaciji trgovinskih sporazuma i uključivanje ljudskih prava na području Azije – Pacifika te treći panel o novim prijetnjama: povećanje otpornosti Europe na cyber-napade i informativno ratovanje.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja